IPL Ytliga blodkärl

YTLIGA BLODKÄRL / KÄRLBRISTNINGAR

 

  • Färgintensiteten begränsas i "spindelvener" (telangiectasia) med hjälp av vaskulära IPL-behandlingar. Hemoglobinet absorberar ljuset och värmen som bildas av detta förstör proteinet i kärlväggen.
  • Mörka hudtyper kan ibland inte behandlas på grund av att ljusimpulserna söker efter pigment (melanin). Om du är osäker på om din hudtyp är för mörk, boka en kostnadsfri konsultation.

De kärl som dragit ihop sig och inte längre syns efter behandlingen kommer inte komma tillbaka, men det är ingen förebyggande behandling för nya kärlbristningar.

Du kan få en lätt hudrodnad och i vissa fall känna dig varm på det behandlade området första dagen.

1 - 5 behandlingar kan behövas. Detta beror på mängden ytliga blodkärl. Effekten syns oftast efter första behandlingenoch de försvinner gradvis. Det ska gå ca 3 veckor mellan behandlingarna.

VEM KAN BEHANDLAS?

Ljuset siktar in sig på pigment, vilket innebär att man inte kan behandlas om man har för mörk hy (p.g.a. risk för permanenta pigmentförändringar).

Du ska inte ha solat på minst 3 veckor innan behandlingen. Ingen solbränna ska vara kvar och inte nyligen använt brun utan sol innan behandlingen. Du ska inte använda melanotan.

Du ska inte sola på minst 3 veckor efter behandlingen då huden kan vara känslig efter behandlingen.

Majoriteten svarar på behandlingen.

Rådfråga läkare om du har pacemaker, epilepsi, diabetes, en sjukdom som sänker immunförsvaret eller någon hudsjukdom.

Jag behandlar inte gravida med IPL-behandlingar, men du som är gravid är varmt välkommen att komma på en kostnadsfri konsultation för att tala om framtida behandlingar.

INNAN BEHANDLINGDEN

Innan behandlingen ska huden vara ren. Vi kommer rengöra området på plats för att vara extra säkra, men innan behandlingen ska du ha tvättat bort eventuellt smink om det görs i ansiktet. Du ska ha duschat samma dag (utan att smörja in dig efter) om behandlingen görs på kroppen för att undvika komplikationer och göra behandlingen effektivt. Tänk på att detta även gäller deodorant. Eventuella smycken på behandlingsområdet ska avlägsnas.

Du ska inte gå på antibiotika eller annan medicin som gör huden ljuskänslig.

UNDER & EFTER BEHANDLINGEN

Du kommer känna ett litet stick och värme för varje ljuspuls.

Sår, tatueringar, födelsemärken m.m. kommer täckas (dessa områden kan inte direkt behandlas. Tatueringar kommer blekas).

Använd alltid solskyddsmedel omedelbart efter behandlingen och minst 2 veckor framåt om du vistas i solen efter behandlingen. Du får dock inte sola det behandlade området på 3 veckor efter behandlingen. Undvik även Brun utan sol då området kan vara känsligt.

 

MEDICINER SOM SKA UNDVIKAS UNDER BEHANDLINGEN.

Du ska inte ha medicin som innehåller johannesört eller andra mediciner som gör dig ljuskänslig. Du får inte gå på antibiotika. Ovanstående kan ge hudirritation.

Du får inte sola 4 veckor innan eller efter behandlingen. (Undvik brun utan sol minst en vecka innan).

 

 

 

Maskinen som används är X-LIGHT CPL

© 2017 KRITI wellness