IPL Akne

AKNEREDUCERING

IPL-behandlingen begränsar graden av infektionen orsakad av Propionibacterium acnes (P. acnes). Detta sker genom att begränsa produktionen av talg och gynna kollagenproduktionen (genom aktivering av fibroblaster) vilket även hjälper till att förhindra uppkomsten av acneärr.

Målen i vävnaden ligger olika djupt och man använder därför kortare och längre våglängder under behandlingen. Den kortare våglängden förstör P. acnes. Den längre våglängden hettar upp vatten i dermis och ger en minskning av talgproduktionen genom att minska talgkörtlarnas volym.

VEM KAN BEHANDLAS?

Ljuset siktar in sig på pigment, vilket innebär att man inte kan behandlas om man har för mörk hy (p.g.a. risk för permanenta pigmentförändringar).

Du ska inte ha solat på minst 3 veckor innan behandlingen. Ingen solbränna ska vara kvar och inte nyligen använt brun utan sol innan behandlingen. Du ska inte använda melanotan.

Du ska inte sola på minst 3 veckor efter behandlingen då huden kan vara känslig efter behandlingen.

Majoriteten svarar på behandlingen.

Rådfråga läkare om du har pacemaker, epilepsi, diabetes, en sjukdom som sänker immunförsvaret eller någon hudsjukdom.

Jag behandlar inte gravida med IPL-behandlingar, men du som är gravid är varmt välkommen att komma på en kostnadsfri konsultation för att tala om framtida behandlingar.

INNAN BEHANDLINGDEN

Innan behandlingen ska huden vara ren. Vi kommer rengöra området på plats för att vara extra säkra, men innan behandlingen ska du ha tvättat bort eventuellt smink om det görs i ansiktet. Du ska ha duschat samma dag (utan att smörja in dig efter) om behandlingen görs på kroppen för att undvika komplikationer och göra behandlingen effektivt. Tänk på att detta även gäller deodorant. Eventuella smycken på behandlingsområdet ska avlägsnas.

Du ska inte gå på antibiotika eller annan medicin som gör huden ljuskänslig.

Obs! En portömning innan behandlingen kan ge bättre resultat.

UNDER & EFTER BEHANDLINGEN

Du kommer känna ett litet stick och värme för varje ljuspuls.

Sår, tatueringar, födelsemärken m.m. kommer täckas (dessa områden kan inte direkt behandlas. Tatueringar kommer blekas).

Använd alltid solskyddsmedel omedelbart efter behandlingen och minst 2 veckor framåt om du vistas i solen efter behandlingen. Du får dock inte sola det behandlade området på 3 veckor efter behandlingen. Undvik även Brun utan sol då området kan vara känsligt.

Omkring 6 behandlingar behövs för bästa resultat.

Återbesök 2-3 veckor beroende på hur pass mycket som behöver behandlas.

När behandlingarna är klara kan det vara bra att använda akneprodukter för att förebygga återfall.

NÄR SER MAN RESULTAT?

Alla resultat är individuella, vissa ser resultat efter 1 behandling, medan vissa upplever resultat efter 3.

 

Maskinen som används är X-LIGHT CPL

 

© 2017 KRITI wellness